nedelja, 15. februar 2015

Fantasia rdeče - Colja

Pozdravljen ljubitelj vina!

Kot sem napisal v prejšnjem postu, nisem imel srečne roke pri izbiri vina ob narezku. Ne rad kritiziram, saj je za pridelavo vina potrebno veliko znanja, potrpljenja, žrtvovanja in dela. Še posebaj mi je težko, ko moram kritizirati dobrega vinogradnika in prijetnega možakarja (kar g. Colja je). Spomnim se recimo njegovega merlota (letnik 2008), ki je bil odličen. Dejstvo pa je, da tudi dobrim kdaj spodleti.

Post pišem tudi zaradi tega, ker ne bi bilo fer, če bi boljša vina hvalil, slabša pa pustil neomenjena. Izpostavil bi, da to ni edina buteljka tega vina, ki sem jo poskusil. Zato mislim, da obstaja zelo majhna možnost, da bi bili samo ti dve slabe kakovosti. Seveda pa (teoretično) verjetnost za to obstaja.



Sorti: merlot in cabernet sauvignon
Letnik: 2007
Sladkorna stopnja: suho
Alkoholna stopnja: 12.5%
Vinifikacija: Maceracija je trajala 14 dni. Nato je vino zorelo v 225l-skih barik sodčkih.

Opis vina:
Vino je temno rubinaste barve z rahlo rjavimi odtenki. Aroma ni všečna, zelo močno po gnilih jajcih. Sicer se je po dolgem dekantiranju ta aroma rahlo izgubila, tako da so v ospredje prišle arome po gozdnem jagodičevju in malo tudi po popru. Toda ta vonj po gnilih jajcih je vino vztrajno spremlajal v ozadju. V ustih je vino suho, kislina je premočno izražena, tanini so grobi, vse skupaj je popolnoma neuravnoteženo. Pookus je suh, srednje dolg in zelo grenak.

Na kratko: Vino, ki ga ne bi priporočil nikomur.

Do naslednjič ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.

"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."