torek, 10. februar 2015

Preprosti prigrizki (sirni krožnik in narezek malo drugače) 2.del

Pozdravljen ljubitelj vina!

Za tebe imam še eno alternativo narezka. Predvsem je zanimivo, kako redko se odločimo, da bomo doma postregli kaj takega. Mogoče smo navajeni na to, da ta jed ne more zadovoljiti pričakovanja naših gostov. Mogoče pa nam preprosto nikoli ne pade na pamet, da bi jo postregli.

Govorim o paštetah. Ampak ne o katerikoli paštetah, temveč o tistih posebnih, boljše kakovosti. Zraven potrebuješ le malo popečenega kruha, nekaj sladkega, nekaj kislega in po želji maslo. Spodaj na sliki je primer takšenga narezka, ki ga je, z veliko estetskega smisla, pripravila moja punca. Sestavljen je iz dveh paštet (piščančje jetrne in račje jetrne), grozdnega džema in slivovega pekmeza ter šampinjonov v kisu. Vse skupaj se odlično ujame, saj v ustih delajo prav vsi kotički jezika.



Seveda pa za ljubitelje vina ne sme manjkati sirni krožnik. Tokrat sva se s punco odločila za tri različne sire: 
- mlajši sir, zorjen v briškem vinu; 
- sir s plesnijo (Tokrat ne paladin. Morem priznati moram, da je paladin veliko boljši.); 
- španski ovčji sir, precej zorjen, polnega okusa, čudovit (najboljši)



Kot sem že rekel, lahko zraven postrežemo popečeni kruh. Punca se je odločila, da bo pripravila brusketke. Izakazalo se je, da jih je zelo preprosto narediti. Kose kruhe po želji namažemo z olivnim oljem ali s pelati. Poleg tega pa lahko dodamo še malo česa, bazilike, timijana, popra ali kakšne druge začimbe. Nato damo kruhk v pečico na cca. 200 stopinj Celzija. Končni izdelek si lahko ogledaš na spodnji sliki.



Kot se spodobi, sem zraven postregel tudi vino. Toda tokrat na najino žalost nisem imel sreče pri izboru. Najprej sva odprla Coljatovo Fantasio red, nato pa še modri pinot od Pasjega repa. Več o tem zakaj nisem imel sreče pri izboru vin, si boš lahko prebral v naslednjih dveh postih, kjer ju bom bolj podrobno opisal.

Do naslednjič ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.

"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."