Za tebe imam še eno alternativo narezka. Predvsem je zanimivo, kako redko se odločimo, da bomo doma postregli kaj takega. Mogoče smo navajeni na to, da ta jed ne more zadovoljiti pričakovanja naših gostov. Mogoče pa nam preprosto nikoli ne pade na pamet, da bi jo postregli.
Govorim o paštetah. Ampak ne o katerikoli paštetah, temveč o tistih posebnih, boljše kakovosti. Zraven potrebuješ le malo popečenega kruha, nekaj sladkega, nekaj kislega in po želji maslo. Spodaj na sliki je primer takšenga narezka, ki ga je, z veliko estetskega smisla, pripravila moja punca. Sestavljen je iz dveh paštet (piščančje jetrne in račje jetrne), grozdnega džema in slivovega pekmeza ter šampinjonov v kisu. Vse skupaj se odlično ujame, saj v ustih delajo prav vsi kotički jezika.
- mlajši sir, zorjen v briškem vinu;
- sir s plesnijo (Tokrat ne paladin. Morem priznati moram, da je paladin veliko boljši.);
- španski ovčji sir, precej zorjen, polnega okusa, čudovit (najboljši)
Do naslednjič ...
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.
"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."