sreda, 17. junij 2015

Decanter World Wine Awards - rezultati 2015!

Pozdravljen ljubitelj vina!

Objavljeni so rezultati najbolj znanega tekmovanja vin - Decanter. Podobno kot že nekaj let, so tudi letos slovenska vina prejela kar nekaj visokih nagrad.

Nagrade oziroma medalje se po prvem delu ocenjevanja razdelijo na: zlato, srebrno, bronasto in "commended" (pohvaljeno). Slednjo vino dobi avtomatično, če ga daš na ocenjevanje.

Vsa vina, ki so prejela zlato medaljo, potem sodelujejo v drugem delu ocenjevanja, kjer izberejo regionalne zmagovalce ("regional trophy") in mednarodne zmagovalce ("international trophy"). Slednje je tudi najvišja nagrada, ki jo lahko vino na tekmovanju prejme. Seveda pa ni vse tako preprosto, saj obstaja več kategorij, v kateri vina tekmujejo. 

Letos smo imeli celo mednarodnega zmagovalca med sladkimi vini. To je postalo predikatno vino Laški rizling "Pullus" iz Ptujske kleti, letnik 2012.

Regionalna zmagovalca sta bili vini:
  • penina Brut Rose, Bjana in
  • šipon, Gross; letnik 2013.

Prejeli pa smo še štiri zlate medalje, in sicer:
  • penina "Cuvee Prestige", Bjana,
  • predikatno vino "Leonardo", Marjan Simčič,
  • ledeno vino Sauvignon, Mavretič in
  • predikatno vino Rumeni muškat "Pullus", Ptujska klet.

Kot si verjetno že opazil, sem tu naštel le tista vina, ki so dobila vsaj zlato medaljo. Če te zanimjo še rezulatati ostalih vin, ki so tekmovala, si jih lahko prebereš na spodnji povezavi:

http://awards.decanter.com/DWWA/2015

Do naslednjič ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.

"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."