sreda, 3. februar 2016

Preprosti prigrizki (tokrat so na vrsti ribe) 3. del

Pozdravljen ljubitelj vina!

Prigrizke največkrat povezujemo z različnimi mesnimi izdelki in siri. Na to, da so lahko osrednja tema prigrizka tudi ribe, popolnoma pozabimo. Že tako ali tako se le-te preredko znajdejo na našem jedilniku. Ampak zakaj? Tudi ribji prigrizki so lahko zelo okusni, poleg tega pa so bolj zdravi in manj kalorični od mesnih jedi.

Krožnik je bil tokrat sestavljen iz treh različnih jedi. Najbolj klasična jed na krožniku je bil bakalar (na belem krožniku zgoraj). Družbo mu je delal dimljeni file tune (na belem krožniku na sredini) postrežen na posteljici iz sveže špinače in polit z limoninim sokom ter dobrim olivnim oljem. Krožnik so dopolnjevale še kapre ovite s fileji sardel (na belem krožniku spodaj), črne olive sorte kalamata in zelene olive polnjene z mandlji.


Zraven postrežemo še dober kruh, po možnosti popečen. Nikakor pa ne smemo pozabiti na kozarec dobrega suhega belega vina, ki je lahko v tem primeru tudi bolj bogato. Med sortami bi najbolj priporočal malvazijo, rebulo, šipon ali sivi pinot. Nama je družbo delala Sutorjeva malvazija letnik 2011, ki jo bom predstavil v eni izmed naslednjih objav.

Do naslednjič ... 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.

"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."