petek, 21. avgust 2015

Cabernet sauvignon "barrique" - Pulec

Pozdravljen ljubitelj vina!

Vino, ki ga danes predstavljam, štejem med tista, ki so me lepo presenetila. Cabernet sauvignoni višje kakovosti so (vsaj v Sloveniji) precej trpki in imajo kisline bolj (včasih tudi preveč) izražene. Kar veliko časa in tudi nekaj sreče je potrebno, da se taka vina v buteljki izpopolnijo in umirijo. To vino je to stopnjo že doseglo.

Aroma je tako kot pri vseh kvalitetnih vinih te sorte lepo izražena, tudi sortna. V ustih deluje sadno in uravnoteženo, zaradi alkohola tudi malenkost slajše. Tanini so za moj okus še ravno prav čvrsti, taninski oprijem je ravno pravšnji. Mogoče vino ne premore tako polnega telesa kot drugi vrhunski cabernet sauvignoni, ampak se s svojo sadnostjo in pitnostjo za to več kot oddolži. Poleg tega pa je tudi cena za to vino zelo ugodna.



Sorta: cabernet sauvignon
Letnik: 2010
Sladkorna stopnja: suho
Alkoholna stopnja: 13.5%
Vinifikacija: Vino je 18 mesecev zorelo v 225l-skih barik sodčkih.

Opis vina:
Vino je intenzivno rubinaste barve s temno rdečimi odtenki. Aroma je izražena, zelo lepa, v ospredju vanilija in rdeči sadeži (višnja in črna češnja), v ozadju poper. V ustih je vino suho, sadno (najbolj po višnji), kar polnega telesa, gosto in deluje slajše (bodisi zaradi alkohola bodisi zaradi taninov). Taninski oprijem je zadosten in tanini so ravno prav čvrsti. Pookus je srednje dolg in lepo saden. 

Na kratko: Odličen cabernet sauvignon, katerega prednost je pitnost in sadnost. Toplo priporočam!
Ujemanje s hrano: Postregel bi ga k pečenim telečjim ličnicam ali pa k dobro pečeni svinjski ruladi.

Do naslednjič ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.

"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."