Prihaja čas, ko se proda oziroma popije največ penečih vin - NOVO LETO! Zato se bom v tem in naslednjem postu posvetil penečim vinom. Le-ta se najpogosteje pridelujejo po dveh različnih metodah:
- charmat - sekundarna fermentacija v cisternah in
- klasična ali šampanjska metoda - sekundarna fermentacija v steklenicah.
Moda je takšna, da v Sloveniji trenutno velika večina ljudi pije in kupuje radgonske penine. Tudi sam jih velikokrat vzamem, saj jih vsak pozna in so konstantno kvalitetne. Ampak v Sloveniji je še veliko drugih vinskih kleti, ki pridelujejo dobre penine.
V tem postu bom izpostavil slovensko penino pridelano po charmat metodi, ki je po mojem mnenju zelo dobra. Gre za Muškatno penino iz vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož. Pri njen najbolj navduši značilna aroma po muškatih in nežen, slajši okus. Mislim, da je to penina, ki bo zadovoljila tako popolnega laika kot poznavalca.
Sorta: muškat ottonel
Sladkorna stopnja: polsladko
Alkoholna stopnja: 10.0%
Metoda pridelovanja: charmat
S čimerkoli boš nazdravljal, ti želim
SREČNO, VESELO IN USPEŠNO LETO 2015!
Do naslednjič ...
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Zdravo!
Tukaj lahko objavo komentiraš ali pa me karkoli vprašaš.
"Hello!
You can comment the post here or you can ask me anything else."